ADO Den Haag

ADO Den Haag (nama jangkep: Alles Door Oefenen Den Haag) minangka sawijining klub bal-balan saking nagara Walanda. Wekdal punika, klub ADO Den Haag gadhah markas wonten ing Stadion Kyocera ingkang gadhah kapasitas 15.000 penonton. Stadion mau wiwitanipun gadhah nama Stadion Den Haag. Sadèrèngipun, klub punika markasipun wonten ing Stadion Zuiderpark.[1]

Stadhion Cars Jeans Kandhang ADO Den Haag
ADO Den Haag
Lambang ADO Den Haag
Jeneng jangkep Ing.: Haagsche Football Club
Bld.: Alles Door Oefenen
Den Haag
Peparab {{{nickname}}}
Diadegaké 1 Fèbruari 1905
Lapangan Cars Jeans (Stadhion Kyocera),
Den Haag
Kapasitas 15.000
Ketua Mark van der Kallen
Manajer Maurice Steijn
Liga Eredivisie
2011–12 ke-15, Eredivisie
Seragam kandang
Seragam tandang

Klub punika sadèrèngipun dipunkenal kanthi nama FC Den Haag, kanthi ADO makili klub wonten ing cabang amatir. Tembung kanthi basa Walanda, "Alles Door Oefenen" wonten ing nama jangkepipun gadhah teges Sedayanipun lumantar saking gladhèn.

Werni kandhang klub punika inggih kuning lan ijem, sami kaliyan warni bendera Den Haag.

SajarahBesut

ADO Den Haag dipundhirikaken rikala tanggal 1 Fèbruari 1905. Nanging, wiwit awal, klub punika nglamai kendhala saperlu saingan kaliyan klub-klub ageng sanèsipun. Bab punika kasebabaken sala satunggalipun, amargi popularitas kriket wonten ing kutha Den Haag.

ADO Den Haag menangaken gelar Eredivisie nalika mangsa 1942 lan 1943. ADO Den Haag ugi menangaken Piala KNVB rikala taun 1968 lan 1975 nalika taksih migunakaken nama FC Den Haag. Kesuksesanipun wonten ing tingkat Éropah inggih punika wonten ing Piala Winners UEFA rikala taun 1976. ADo Den Haag adhep-adhepan kaliyan West Ham United wonten ing babak perempat final. Nalika tetandhingan pisanan wonten ing Den Haag, saged menang kanthi 4–2. Nanging, lajeng asor sasampunipun kalah 3–1 wonten ing tetandhingan kaping kalih ing London, Inggris.[2]

Sasampunipun dangu main wonten ing Eerste Divisie, ADO Den Haag main 4 mangsa wonten ing Eredivisie, saderengipun wangsul malih degradasi nalika mangsa 20062007. Sasampunipun sukses mungkasi mangsa wonten ing posisi angka 6 ing mangsa 20072008 lan kasil menang wonten ing tetandhingan play-off, ADO Den Haag saged mlebet malih ing Eredivisie ing mangsa 2008—2009.[3] ADO Den Haag miwiti mangsa 2008—2009 kanthi 2 kemenangan, saéngga mbekta ADO Den Haag dhateng puncak klasemen Eredivisie kanggé kapisanan wonten ing wekdal 32 taun pungkasan.

GelarBesut

1942, 1943
1968, 1975
Juara kedua Piala KNVB: 6
1959, 1963, 1964, 1966, 1972, 1987
1957, 1986, 2003

Pratélan pemainBesut

Skuad utamaBesut

Per 10 Juli 2012.

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Gino Coutinho (wakil kapten)
2   DF Ahmed Ammi
3   DF Vito Wormgoor
4   DF Gábor Horváth
5   DF Kenneth Omeruo (pinjaman dari Chelsea)
6   MF Danny Holla
7   MF Kevin Jansen
8   MF Aaron Meijers
9   FW Rydell Poepon
10   MF Jens Toornstra (kapten)
11   MF Tjaronn Chery
12   MF Aleksandar Radosavljevič
14   MF Kevin Visser
15   DF Dion Malone
No. Pos. Jeneng
16   MF Paul Mulders
17   MF Ramon Leeuwin
18   DF Tom Beugelsdijk
20   DF Christian Supusepa
21   FW Mike van Duinen
22   GK Robert Zwinkels
23   FW Giovanni Korte
24   GK Martijn de Zwart
27   FW Stanley Elbers
28   MF Adil Tihouna
29   DF Tim de Rijk
36   FW Charlton Vicento
37   MF Garry Mendes Rodrigues
39   DF Diego Liefden

KaampilakenBesut

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
  FW Jarchinio Antonia (di Go Ahead Eagles)
  DF Tom Beugelsdijk (di FC Dordrecht)
  DF Kai van Hese (di FC Dordrecht)
No. Pos. Jeneng
  FW Santy Hulst (di FC Dordrecht)
  GK Nico Pellatz (di Excelsior)
  MF Leroy Resodihardjo (di Almere City FC)

PelatihBesut

Punika minangka pelatih ingkang natè nglatih ADO Den Haag.[4]

Cathetan sukuBesut

Pranala njabaBesut

Cithakan:Eredivisie