Agus Martowardojo

Agus Dermawan Wintarto Martowardojo (lair ing Amsterdam, Nèderlan, 24 Januari 1956; umur 66 taun) iku bankir Indonésia sing wiwit Mèi 2005 njabat minangka Direktur Utama Bank Mandiri, nggantèkaké ECW Neloe sing kalibet dugaan kasus korupsi. Sadurugé Agus Martowardojo tugas minangka Direktur Utama Bank Permata sajeroning telung taun. Saliyané ing Mandiri lan Permata, Agus tau nyambut gawé ing Bank of America (1984), Bank Niaga (1986-1994), Bank Bumiputera (Direktur Utama; 1995–1998), Bank Exim (Direktur Utama; 1998) dan BPPN (2002). Martowardojo lulusan Fakultas Ékonomi Universitas Indonésia taun 1984.

Agus Martowardojo
Agus Martowardojo Menteri Keuangan.jpg
Agus Martowardojo
Mantri Kauangan Republik Indonesia
Linggih
20 Mèi 2010 – 18 Mèi 2013
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
LitnanAnny Ratnawati
Kang sadurungéSri Mulyani Indrawati
Direktur Utama Bank Mandiri
Linggih
Mèi 2005 – 19 Mèi 2010
Kang sadurungéECW Neloe
Kang sawiséZulkifli Zaini
Rerincèn dhiri
Lair (1956-01-24) Januari 24, 1956 (umur 66)
Nèderlan Amsterdam, Nèderlan
BangsaIndhonésia Indonésia

Ing tanggal 19 Mèi 2010, Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono mbiwara yèn Agus Martowardoyo bakal nggantèkaké Sri Mulyani Indrawati minangka Mantri Kauangan sing anyar. Agus Martowardoyo resmi dilantik Présidhèn tanggal 20 Mèi 2010, bebarengan karo wakilé, Anny Ratnawati.

Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Sri Mulyani Indrawati
Mantri Keuangan Indonesia
2010–2013
Kang sawisé
Muhammad Chatib Basri