Tuduhaké menu pokok

Ameesha Patel
Amisha patel.jpg
Pratélan latar wuri
ParabanAmisha Amit Patel
SakaMumbai, Maharastra, India
Mangsa akarya2000 - saiki

Ameesha Patel utawi ingkang ugi dipuntepang minangka Amisha Patel inggih punika aktris filem India ingkang miyos ing Maharashtra India kaping 9 Juni 1977. Piyambakipun putri saking Amit Patel lan Asha Patel. Ameesha Patel naté sekolah ing Cathedral and John Connon School ing Bombay. Lajeng sekolahipun dipunlajengaken wonten ing jurusan Ékonomi Tufts University ing Medford, Massachusetts.

Karir Ameesha PatelBesut

Karir Ameesha Patel dipunwiwiti saking dados modhèl, lan dados modhèl ing iklan TV. Sanèsipun punika Ameesha dados modhèl iklan prodhuk misuwur kados Bajaj Sevashram, Fair & Lovely, Cadburys Jai Kapur, Meh, Lux, lan sapanunggalipun. Karir filem Ameesha Patel piyambak dipunwiwiti saking filem ingkang dipunsutradarani Rakeh Roshan ingkang ngorbitaken putra piyambak inggih punika Hrithik Roshan ing filem Kaho Na Pyar Hai (2000) Ameesha piyambak inggih punika pacangan saking Vikram Bhatt.

Film saking Ameesha PatelBesut

Film saking Ameeesha inggih punika:

  1. 2000 KAHO NAA... PYAAR HAI
  2. 2000 BADRI
  3. 2001 GADAR: EK PREM KATHA
  4. 2001 YEH ZINDAGI KA SAFAR
  5. 2002 KRANTI
  6. 2002 KYA YEHI PYAAR HAI
  7. 2002 AAP MUJHE ACHCHE LAGNE LAGE
  8. 2002 HUMRAAZ
  9. 2002 YEH HAI JALWA
  10. 2003 PUTHIYA GEETHAI
  11. 2003 PARWANA
  12. 2004 SUNO SASURJEE
  13. 2004 SHART: THE CHALLENGE
  14. 2004 NAANI
  15. 2005 VAADA
  16. 2005 ELAAN
  17. 2005 ZAMEER: THE FIRE WITHIN
  18. 2005 NARASIMHUDU
  19. 2005 MANGAL PANDEY: THE RISING
  20. 2006 MERE JEEVAN SAATHI
  21. 2006 HUMKO TUMSE PYAAR HAI
  22. 2006 TEESRI AANKH: THE HIDDEN CAMERA
  23. 2006 TATHASTU
  24. 2006 ANKAHEE
  25. 2006 AAP KI KHATIR
  26. 2007 HONEYMOON TRAVELS PVT. LTD.
  27. 2007 HEYY BABYY
  28. 2007 BHOOL BHULAIYAA
  29. 2007 OM SHANTI OM
  30. 2008 THODA PYAAR THODA MAGIC
  31. 2011 PARAMA VEERA CHAKRA
  32. 2011 RUN BHOLA RUN
  33. 2011 CHATUR SINGH TWO STAR
  34. 2011 POWER[1]

Penghargaan Ameesha PatelBesut

  • The Filmfare Special Award for "Gadar Ek Prem Katha"
  • Kalashree sensational discovery award for "Kaho Na Pyar Hai"
  • Zee Cine Best female Debut Award for" Kaho Na Pyar Hai"[2]

Cathetan sukuBesut

  1. selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 30 Agustus 2011)
  2. www.iloveindia.com(dipuntingali tanggal 30 Agustus 2011)