Johan Cruyff Arena

(Kaelih saka Amsterdam ArenA)

Amsterdam ArenA iku stadion kang ana ing kutha Amsterdam, Walanda. Saiki stadion iki dadi kandhange grup bal-balan kang arane Ajax Amsterdam. Stadion iki dibangun wiwit taun 1993-1996 kanthi prabeya € 140 yuta, lan diresmekake nalika tanggal 14 Agustus 1996. Stadion iki bisa kanggo pagelaran musik lan bal-balan. Payone stadion iki bisa dibuka lan ditutup. Kurang luwih ana 52.960 kursi ing stadion iki nalika kanggo nonton bal-balan. Stadion iki wis kalebu stadion bintang lima miturut UEFA.

Amsterdam ArenA
Amsterdam Arena logo.svg
fullname =
LokasiAmsterdam, Nèderlan
Koordinat52°18′51″N 4°56′31″E
Dibuat1994-1996
Dibuka1996
Biaya konstruksi 96 million
Kapasitas51.628
Pemakai
Ajax (Eredivisie)
1996-sekarang

Stadion iki dadi kandhange grup bal-balan AFC Ajax wiwit taun 1996 nganti saiki. Stadion iki digunakaké nalika Euro 2000. Wektu Euro iku ana pagelaran musik kang ngundang artis kang misuwur kaya ta Madonna, André Hazes lan The Rolling Stones.

Pranala njabaBesut

Koordhinat: 52°18′51″N 4°56′31″E / 52.31417°N 4.94194°E / 52.31417; 4.94194