Tuduhaké menu pokok

Madonna
Madonna by David Shankbone.jpg
Madonna wonten ing penayangan perdana filem dokumenter I Am Because We Are ingkang dipunserat lan dipunwedalaken piyambak, taun 2008.
Pratélan latar wuri
Jeneng lairMadonna Louise Ciccone
GénrePop
Rock
Dance
PakaryanPenyanyi
Penulis lagu
Penari
Prodhuser
Sutradara
Desainer
Aktris
Penulis buku
Pengusaha
Mangsa akarya1979–sapunika
LabèlSire (1982–1995)
Maverick (1992–2004)
Warner Bros. (1982–2008)
Live Nation Artists
(2008-sekarang)
Sana jaringanwww.madonna.com

Madonna Louise Ciccone (lair ing Bay City, Michigan, Amérikah Sarékat, 16 Agustus 1958; umur 61 taun) inggih punika penyanyi, penulis lagu, penari, prodhuser, aktris, penulis buku lan pengusaha saking Amérikah Sarékat. Piyambakipun punika dados salah satunggalipun ikon musik populer ing donya lan dipunjuluki kanthi jejuluk “Ratu Pop”.[1][2] Miturut Guinness World Records, piyambakipun minangka artis rekaman èstri ingkang paling sukses sepanjang masa. Awit miwiti dubutipun ing indhustri musik taun 1982, Madonna sampun nampi kasuksesan ingkang ageng sajagad lan eksis ngantos pinten-pinten génerasi. Ngantos-ngantos musik lan gayanipun Madonna mbekta prabawa dhateng kathah penyanyi ing donya. Madonna ageng ing Rochester Hills, lajeng pindhah dhateng Kota New York ing taun 1977 kanggé ngejar kariripun. Ngantos dumugi sapunika, Madonna sampun sukses nyade langkung saking 300 yuta album lan singel.[3] Piyambakipun pikantuk kanugrahan saking Recording Industry Association of America minangka artis rock èstri ingkang paling laris ing abad 20 lan artis èstri paling laris nomer kalih ing Amérikah Sarékat.[4] Miturut dhaftar "The Billboard Hot 100 All-Time Top Artists", Madonna punika dados artis solo paling sukses tangga lagu Amérikah Sarékat.

DiskografiBesut

Karya-karya sanèsipunBesut

Cathetan sukuBesut

  1. Reporter, Daily Mail (September 28, 2006). "Queen of Pop Madonna crowned highest earning female singer on earth". Daily Mail. Associated Newspapers. Dijupuk 2009-06-19. 
  2. R. Gairola, "Re-worldling the Oriental: Critical Perspectives on Madonna as Geisha" in S. Fouz-Hernández and F. Jarman-Ivens, eds, Madonna's drowned worlds: new approaches to her cultural transformations, 1983-2003(Aldershot: Ashgate Publishing, Ltd., 2004), p. 104.
  3. Egan, Barry (2010-01-03). "U2 strike a chord in the best albums from 2009". Irish Independent (Independent News & Media). Dijupuk 2010-07-23. 
  4. "Top Selling Artists". Recording Industry Association of America. Dijupuk 2008-06-09. 

Pranala njawiBesut

Wikiquote kagungan koléksi kutipan ingkang wonten kaitanipun kaliyan: