Aremania

Aremania ya iku jeneng saka komunitas pendukung utawa (suporter) klub bal-balan Arema Indonésia.[1] Aremania ora kalebu ing struktur organisasi PS Arema Indonésia nanging ngadeg dhéwé dadi organisasi independen pendukung tim Arema.[1] Amarga saka iku Aremania swatantra ngenani urusan lan pembiayaan kanggo kelompok.[1] Sadurungé pendukung Arema wis tau ana ing mangsa kelam" ya iku nalika tim Arena ketemu lawan tim ngendi waé mesti ana kadadéan haruhara suporter.[1] Nalika iku tau kadadéan ya iku saben motor utawa mobil kang duwé plat nomer "L" (saka Surabaya) mesti dirusan déning aremania.[1] Nganti tekan saiki nalika Persebaya main ana ing Kutha Malang, ora tau nggawa pendukunge, semana uga kewalikane nalika Arema main ana ing Kutha Surabaya.[1] Sawisé ana rasa sadhar kanggo njurung tim kang dibelani ora kudu nganggo pikiran kang ciut (chauvinisme lokal), Aremania wiwit ngubah imeje, ora mung damai, sportif, loyal, nanging uga atraktif.[1] Aremania kalebu dadi suporter paling loyal kang ana ing Indonésia.[1] Ana ing saben tetandhingan kang dimainakae Arema ana ing Kutha Malang utawa uga ing saliyané Malang, Aremania mesti njurung tim kang dibanggakake kutha Malang iku.[1] Para Aremania ora peduli tim kang dibela menang utawa kalah, kang luwih wigati para Aremania njurung tim kesayangane kanthi cara kang sportif, atraktif lan simpatik.[1] Para Aremania wis tau olèh pangaji kaya The Best Suporter ana ing Ligina VI taun 2000 déning Ketum Agum Gumelar.[1] lan The Best Suporter ana ing Copa Indonésia II taun 2006.[1]

Logo Arema Indonésia klud kang dijurung déning Aremania
Aremania
Tim Arema Indonésia
Lokasi Malang, Jawa Wétan
Didirikan 1987
Anggota [100.000+]
Situs web [1]

Haruhara babak 8 Besar Liga Indonésia 2007Besut

Ana ing babak 8 Besar Divisi Utama Liga Indonésia 2007, Aremania gawé anarkis, nalika Arema tanding nglawan Persik kediri tanggal 16 Januari 2008.[2] Tetandhingan iku kudu distop ing menit ke-71 nalika Persik unggul 2-1 saka Arema.[2] Para Aremania kang ora puas amarga kepemimpinan saka wasit, banjur para Aremania mudhum menyang lapangan lan ngrusak Stadion Brawijaya.[2]

Pranala njabaBesut

Cathetan sukuBesut