Balado

Balado minangka salah sawijining olahan jinis bumbu panas lan pedhes (campuran rempah-rempah ) sing ditemokake ing masakan Minang Sumatera Barat, Indonesia . [1] Saus Balado digawe nganggo tumis cabai abang sing digoreng nganggo bumbu liyane kayata bawang putih, bawang, tomat lan jeruk nipis utama ing klapa utawa minyak sawit .

Balado
Udang balado.jpg
Udang balado prawns in spicy balado sauce
Jeneng liyanéSambal goreng, sambal lado
AjanganMain course
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaWest Sumatra
Hawa ajanganHot
Woworan pokokEgg, chicken, meat, or seafood in hot and spicy spice mixture with a lot of red chili pepper
Buku masakan: Balado  Médhia: Balado

Bahane meh padha karo tempel cabai panas sambal . Nanging, kados -which sambal asring dianggep minangka kapisah dipping bumbu, sauce Balado chili biasane pipis lan nglakoake goreng bebarengan karo úa utama lan dianggep minangka sajian. Balado cocog kanggo udang goreng, cumi-cumi, iwak (utuh utawa potongan), pitik, endhog godhog goreng, daging sapi goreng, terong utawa kentang. [2]Amarga bahan lan teknik sing meh padha, istilah balado asring diganti karo sambal goreng (lit .: "sambal goreng"). Nanging, istilah balado luwih khusus nyebutake tradisi masak Minang, dene sambal goreng nuduhake tradhisi masakan Indonesia sing luwih umum.

GaleriBesut

ReferensiBesut

  1. Pepy Nasution (7 August 2008). "Balado, The Tangy Chili Sambal from West Sumatra". Indonesia Eats.
  2. "Balado sauce". SBS.