Tuduhaké menu pokok

Kulawarga basa Sundha-Sulawesi

(Kaelih saka Basa Sundik)

Kulawarga basa Sundha-Sulawesi (utawa Héspéronia Punjer utawa Malayo-Polinésia Kulon Punjer) iku turunan saka kulawarga basa Austronésia sing sajeroné kalebu basa-basa sing dituturaké ing Sulawesi, Kapuloan Sundha Gedhé, lan sapérangan basa laladan sajabané, kaya déné basa Chamoru lan basa Palau, miturut Wouk lan Ross (2002).

Kulawarga basa Sundha-Sulawesi
Pasebaran Indonésia lan Mikronésia
Pepanthaning basa Austronésia
Turun
  • 17 turunan

Sajeroning panggolongan iki, golongan lawas Malayo-Polinesia Kulon (MPB), utawa Hesperonia, wis dipérang dadi golongan "njero" (Sunda-Sulawesi) lan "njaba" (Kalimantan-Filipina), lan Malayo-Polinesia Kulon mung dianggep istilah géografis

RujukanBesut

  • Fay Wouk and Malcolm Ross (ed.), The history and typology of western Austronesian voice systems. Australian National University, 2002.