Kulawarga basa Lampung

(Kaelih saka Rumpun basa Lampung)
Cithakan:Infobox Language/IPA notice

Rumpun basa Lampung ya iku saklompok basa kang dicaturaké déning Ulun Lampung mligi ana ing Provinsi Lampung, kiduling Palémbang lan pasisir kulon Banten. Rumpun iki mapadeg saka:

Lampung
Dituturaké ing Indonésia
Wilayah Sumatra pérangan kidul
Gunggung panutur 1.500.000 (1981)
Rumpun basa Austronesia
Sistem tulisan Aksara Lampung, Aksara Latin
Kodhe basa
ISO 639-1 None
ISO 639-2
ISO 639-3 either:
ljp – Lampung Api
abl – Lampung Nyo

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut