Bawor

Bawor ya iku salah sijiné jeneng punakawan ing wayang gagrag Banyumasan[1]. Wayang gagrag Surakarta utawa Yogyakarta jenenge Bagong. Bawor iku ndadekaki ciri kusus kanggo masarakat Banyumas. Sifaté kang cablaka, jujur lan ora bisa basa nggambaraké masarakat Banyumas kang grapyak semanak, semangat lan egalitèr. Basa Banyumasan dhéwé duwé sipat egalitèr kang ora diduweni basa Jawa wetanan.[2][3][4]

Bawor

Sing ana gandhéng cenengé karo BaworBesut

  • Simbolé masarakat lan pamaréntah Banyumas
  • Laskar Bawor, jejuluk klub bal-balan Persibas kabupatén Banyumas
  • Durén Bawor,[5][6] durén jinis ungggul kang ana ana ing Banyumas
  • Kudhi, senjata kusus kaya parang kang ana blendhuke kang diduwèni bawor

Uga delengenBesut

RéferensiBesut

Pranala njabaBesut

  • Laskar bawor [1]
  • Durèn Bawor [2]
  • Pemda Banyumas [3]