Besiktas Jimnastik Kulübü (Indonesia: Klub Gimnastik Besiktas) inggih punika sawijining klub ulah raga Turki. Tim bal-balan klub punika inggih punika salah satunggaling tim ingkang ageng ing Turki. Klub ulah raga profésional dipundiriakèn ing taun 1903 ing distrik Besiktas ing Istanbul, Turki. Klub punika inggih punika klub ulah raga kawiwitan ing Turki. Klub punika gadhah cabang ing kathah cabang ulah raga kalebet bal-balan, bola basket, bola voli, bola tangan, atletik, tinju, gulat, catur, bridge, senam, dayung, tenis méja, Paralimpik lan bal-balan pasisir. Kandang Besiktas inggih punika BJK Inonu Stadium kaliyan kapasitas 32.145 panggènan linggih. Klub terakhir kali menangaken Liga Super Turki ing mangsa 2008-2009, ugi nyèrat raihan gelar ganda saksampunè menangi Piala Turki. Sanèsipun punika, Besiktas JK inggih punika tim Turki paling suksès ing koefisien UEFA.

Beşiktaş JK
Beşiktaş Jimnastik Kulübü
Jeneng dawaBeşiktaş Jimnastik Kulübü
ParabanKara Kartallar
(Garudha Hitam)
YasaMaret 19, 1903; 117 taun kapungkur (1903-03-19)
StadhiyonStadhion Vodafone Arena, Istanbul
Momotan41.903
MantriTurki Ahmet Nur Çebi
ManajerPortugal Sergen Yalçın
LigaLiga Super
2018–19Liga Super, kaping 3
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season
Beşiktaş in 1903
1923–24 Istanbul League champions
Players of Beşiktaş before the match against Galatasaray, 19 March 1939.
Stadhion Vodafone Arena Kandhang Beşiktaş JK
Ganti gambar logo dadi skuad
Beşiktaş Jimnastik Kulübü

Klub punika gadhah rivalitas tradhisional kaliyan Fenerbahce lan Galatasaray.

SkuatBesut

Per 15 November 2011.[1][2]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Rüştü Reçber
3   DF İsmail Köybaşı
4   MF Manuel Fernandes
5   DF İbrahim Toraman  
6   DF Tomáš Sivok
7   MF Ricardo Quaresma (wakil kapten)
8   MF Veli Kavlak
9   FW Hugo Almeida
10   FW Bébé (pinjaman dari Manchester United)
11   FW Mustafa Pektemek
13   DF Roberto Hilbert
15   MF Mehmet Aurélio
17   MF Ekrem Dağ
18   MF Necip Uysal
19   FW Mehmet Akyüz
No. Pos. Jeneng
20   MF Simão Sabrosa
21   MF Burak Kaplan
22   DF Ersan Gülüm
23   FW Filip Hološko
24   MF Júlio Alves
27   DF Sidnei (pinjaman dari Benfica)
28   MF Fabian Ernst
33   FW Edu (pinjaman dari Schalke 04)
55   DF Egemen Korkmaz
66   DF Tanju Kayhan
80   MF Muhammed Demirci
90   GK Umut Kaya
93   DF Atınç Nukan
99   GK Cenk Gönen

DipunampilakenBesut

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
  DF Rıdvan Şimşek (ke Karabükspor hingga 30 Juni 2012)
  MF Michael Fink (ke Samsunspor hingga 30 Juni 2012)

Dipensiunaken lan boten dipunanggeBesut

  • 12 – Pendukung tim
  • 16 – Tak pernah dipun-ginakaken amergi rivalitas kaliyan Bursaspor

Cathetan sukuBesut

  1. Football First Team. Beşiktaş J.K.. Diaksès nalika 15 November 2011.
  2. Beşiktaş JK. Uni Sepak Bola Éropah. Diaksès nalika 15 November 2011.

Pranala njabaBesut