Bestru

Aksara Latin
     
Bestru
Luffa aegyptiaca Blanco2.334-cropped.jpg
wit bestru
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Cucurbitales
Famili: Cucurbitaceae
Subfamili: Cucurbitoideae
Tribe: Benincaseae
Subtribe: Luffinae
Génus: Luffa
Mill.
Spesies
  • Luffa aegyptiaca

Bestru atawa blustru (Luffa aegyptiaca)[1] yaiku sijining pala gumantung kang wis arang ditandur déning wong tani. Biasane tuwuhan iki mung ditandur kanggo selingan, ana ing tegalan utawa pomahan.

Bestru isih sadulur sedhak tuwuhan oyong (Luffa acutangula), bedane bestru ora duwé lingir ing wohe.

Aran SejenBesut

Ing Indonesia, bestru duwe jeneng kaya blustru (Melayu), hurung jawa, ketolang, lan timput (Palembang). Ing Jawa, dikenal kaya ta istilah kasebut lopang, oyong (Sunda), bestru,[2] blestru, lan blustru. Ing Maluku, dikenal kanthi jeneng: dodahala (Halmahera), petola cina lan petola panjang.[3]

GaleriBesut

RéferénsiBesut

  1. "Arti kata blustru - Kamus Besar Bahasa Indonesia (KBBI) Online". kbbi.web.id. Dibukak ing 2019-11-09.
  2. Dharma, A.P. (1987). Indonesian Medicinal Plants [Tanaman-Tanaman Obat Indonesia] (dalam bahasa Inggris). hal.46 – 47. Jakarta: Balai Pustaka. ISBN 979-407-032-7.
  3. Dalimartha, Setiawan (2000). Atlas Tumbuhan Obat Indonesia 2:17 – 24. Jakarta: Trubus Agriwidya. ISBN 979-661-065-5.