Tuduhaké menu pokok

Pulo Halmahéra

pulo ing Indonésia
(Kaelih saka Halmahera)
Disambig variants icon.svg

Halmahéra (uga mau Jilolo utawa Gilolo) ya iku pulo kang gedhé dhéwé Kapuloan Maluku. Pulo iki minangka péranganing provinsi Maluku Lor, Indonésia.

Halmahéra
Halmahera Topography.png
Géografi
PernahAsia Kidul-Wétan
Koordhinat0°36′N 127°52′E / 0.600°N 127.867°E / 0.600; 127.867
KapuloanKapuloan Maluku
Administrasi
Indonésia
Suasana pulo disawang saka ndhuwur

Halmahéra duwé jembar lemah 17.780 km² (6.865 mil pesagi) lan populasi 1995 kurang luwih 162.728. Ing taun 1997, 80% saka pandhudhuké paling akèh Muslim, lan 20% ya iku pameluk agama Kristen.

Pulo iki kapérang dadi 5 kabupatèn: Kabupatèn Halmahera Wétan, Kabupatèn Halmahera Kidul, Kabupatèn Halmahera Kulon, Kabupatèn Halmahera Lor, dan Kabupatèn Halmahera Tengah

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut