Tuduhaké menu pokok

Boris Leonidovich Pasternak (Rusia: Борис Леонидович Пастернак, 10 Fèbruari K.J. 29 Januari 189030 Mèi 1960) iku siji penyair lan panulis Rusia sing misuwur ing donya Kulon amarga novèl epik Dr. Zhivago, siji tragedi sing prastawané ing saubengé mangsa pungkasan Kakaisaran Rusia lan dina-dina wiwitan Uni Soviet, lan pisanan dibabar ing Italia (pertalan) taun 1957. Minangka panulis Boris Pasternak akèh dipèngeti ing Rusia. Saudariku, Urip, ditulis déning Pasternak taun 1917, wujud kumpulan puisi paling duwé prabawa sing dibabar sajeroning basa Rusia ing abad kaping-20.

Boris Pasternak
Ilya-ilf-pasternak-1.jpg
Lair10 Fèbruari [K.J.: 29 Januari] 1890
Moskwa, Kakaisaran Rusia
PatiMèi 30, 1960(1960-05-30) (umur 70)
Peredelkino, Uni Soviet
PakaryaPenyair, penulis
Bebungah utamaPamenang bebungah Nobel Sastra
1958

Karya-karya pilihanBesut

PuisiBesut

  • Kembar ing Méga (1914)
  • Sadhuwuring Rintangan (1916)
  • Tema lan Variasi (1917)
  • Saudariku, Urip (1922)
  • Ing Kreta Wiwitan (1944)
  • Wektu Langit Cerah (1959)

ProsaBesut

  • Tindakan Penyelamatan (1931)
  • Lair Kaloro (1932)
  • Mangsa Ciilik (1941)
  • Esai sajeroning Otobiografi (1956)
  • Dr. Zhivago (1957)

TerjemahanBesut

  • Terjemahan Shakespears déning Boris Pasternak (1978)

Pranala njabaBesut