Kakaisaran Ruslan

Россійская Имперія
Rossiyskaya Imperiya
Gendéra Kakaisaran Ruslan Lambang Kakaisaran Ruslan
(Gendéra Kakaisaran Ruslan) (Lambang Kakaisaran Ruslan)
Sesanti: Съ нами Богъ!
Russian Empire (1867).svg
Basa resmi Basa Ruslan
Kutha krajan Saint Petersburg (1721-1728),(1730-1917)
Moskwa (1728-1730)
Wewengkon
 -Total
21.799.825 km (1916)2
Padunung
 -Total
 
125.640.021 (1897)
Madeg
 Penobatan Pyotr I 

1721
Révolusi Fèbruari 1917
Valuta Rubel
Lagu kakaisaran Боже, Царя храни!
Sajarah Rusia
Coat of Arms of the Russian Federation.svg
Bangsa-bangsa Slavia Wétan Awal
Bangsa Khazar
Rus Kiev
Vladimir-Suzdal
Républik Novgorod
Bulgaria Volga
Invasi Mongol
Gorda Emas
Kapangéranan Moskwa
Kekhanan Kazan
Kakaisaran Rusia
Révolusi 1905
Révolusi 1917
Perang Sadulur
Uni Sovyèt
Federasi Rusia

Kakaisaran Ruslan (Pra-réformasi ortografi Ruslan: Россійская Имперія, Ruslan Modhèrn: Российская Империя, Translit: Rossiyskaya Imperiya) iku nagara kang ana saka taun 1721 nganti Révolusi Ruslan taun 1917. Iki wujud panerus saka Ketsaran Ruslan lan pandhisiké saka Uni Sovyèt. Iki wujud salah siji krajan gedhé dhéwé sajeroning sajarah donya, nglampaui ing dharatan mung déning krajan Inggris lan Mongolia. Nalika taun 1866, nagara iki kabentang saka Éropa Wétan menyang Asia lan menyang Amérika Lor.

Lambang gedhé Kakaisaran Ruslan, dijupuk taun 1882

RéferènsiBesut

  • Library of Congress Country Studies: Russia

Cithakan:Kolonialisme