Bossam

Bossam ( Hangul보쌈 , 褓 -) minangka panganan adhedhasar daging babi ing masakan Korea . Biasané saka pundhak daging babi sing digodhog ing rempah-rempah lan irisan tipis.[1] Daging wis dadi lawuh kaya ta pedhes radish salad, ngiris papak mentahan, ssamjang (saos), saeu-jeot (urang gurih), kimchi, lan ssam (wungkusan) janganan kaya ta Lettuce, kkaennip (godhong perilla), karo godhong jero saka kubis napa .[2][3]

Bossam
Bossam, Napa Wraps with Pork.jpg
Panggonan asalKorea
Olah-olahan nasional gegayutanKorean cuisine
Woworan pokokPork shoulder, belly, or hand
Buku masakan: Bossam  Médhia: Bossam

Bossam minangka panganan sing kawentar ing Korea Kidul, asring dadi anju (yaiku panganan sing dipangan karo ombenan ngandhut alkohol).[4] Kanggo mangan, sajian daging lan sisih dibungkus sayur-sayuran ing ssam, mula artine bossam : "dibungkus" utawa "di rangkep".

SajarahBesut

Bossam kanthi tradisional gagayutan karo proses gimjang, sing ana kimchi sing akéh dicepakaké.[5] Kanggo njamin komitmen para pekerja sajrone proses intensif tenaga kerja iki, yangban (sarjana-gentine jaman Joseon ) bakal nggawa daging babi kanggo dina riyaya. Buruh bakal seneng nggodhok daging babi karo sawetara kimchi sing mentas digawé, kang, kang awal ing proses fermentasi, ana seger lan ngompliti menyang daging babi alus saka bossam.

NyepakakéBesut

Sanajan daging sapi uga bisa digunakaké, daging babi luwih disenengi kanggo bosam .[6] Pundhak babi minangka rajangan sing paling umum digunakaké, nanging rajangan rajangan lemak kaya ta weteng daging babi lan rajangan rajangan kaya tangan daging babi uga bisa digunakaké. Daging kasebut ditaleni karo twine pawon kanggo nahan bentuke, lan direbus ing duduh kaldu sing ngemot kembang lawang, jahe, bagean putih lan iyod scallion, bawang putih, doenjang (tempel kedele), bubuk kopi, godhong tèh, lan liya-liyané, kanggo nyuda gaminess. Nalika masak, dibilas nganggo banyu adhem, dibungkus, lan dipijet entheng ing kain katun kanggo njaga wujude. Yen digawé adhem, daging kasebut diiris dadi 0.3 centimetres (0.12 in) lan disajikan karo macem-macem sisih lauk, biasané kalebu salad lobak pedhes sing padha karo ngisi kimchi, godhong bathi saka godhang napa, lan baechu-kimchi sing anyar (kimber kimchi).

Yèn daging disuguhaké nganggo tiram mentah seger, sajian kasebut diarani gul-bossam ( 굴보쌈  ; " bosam tiram").[5]

GladriBesut

ReferensiBesut

  1. Sifton, Sam (12 January 2012). "The Bo Ssam Miracle". The New York Times. Dibukak ing 5 April 2013.
  2. "bossam" 보쌈. Korean Food Foundation (ing basa Korea). Dibukak ing 27 May 2017.
  3. Jung, Alex (11 November 2011). "5 Korean ways to eat a pig". CNN. Dibukak ing 11 April 2012.
  4. Lee, Cecilia Hae-Jin (29 April 2015). "Koreatown's Mr. Bossam serves bossam -- and spicy ribs with cheesy corn". Los Angeles Times. Dibukak ing 27 May 2017.
  5. a b "Jongno 3(sam)-ga`s Gul Bossam Alley". Visit Seoul. Seoul Metropolitan Government. 28 November 2011. Dibukak ing 16 April 2013.
  6. "bossam" 보쌈. Doopedia (ing basa Korea). Doosan Corporation. Dibukak ing 27 May 2017.