Tuduhaké menu pokok
Brisbane
Brisbane ing wayah wengi.
Lokasi Brisbane
Nagara Australia
Praja Queensland
Dina madeg 12 Maret 1824
Jembar wewengkon 4.673,2 km2
Padunung 1.820.000 (Sensus 2006)
 - Kapadhetan 353,8/km2
Basa Basa Inggris
Zona AEST(UTC+10)
No Daylight Saving

Brisbane iku kutha krajan praja Queensland ing Australia. Kutha iki sing ndunungi watara 957.010 jiwa (Juni 2004) ing pusat kutha lan 1,77 yuta jiwa ing wewengkon metropolitan.

Brisbane duwé cuaca subtropis kanthi mangsa panas kang panas lan lembab, lan mangsa adhem kang sejuk lan garing. Bledhèg sok muncul ing mangsa panas, lan ing mangsa mau Brisbane uga sok diserang udan watu, angin siklon lan mangsa garing.

Brisbane nduwé siji papan anggegana internasional, Papan Anggegana Internasional Brisbane. Ing jero kutha, transportasi umum kang sumadya ya iku bis lan sepur.

Pawiyatan luhurBesut

Kutha kembarBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Cithakan:Praja Ostrali


Cithakan:Ostrali-stub