Tuduhaké menu pokok

Ceri ya iku sakelompok tuwuhan kang wohe dadi anggota marga Prunus. Ceri ora namung nyakup sawijining jinis baé nanging akèh jinisé kaya ta P. cerasus, P. avium, lan P. emarginata.

Ceri ya iku sawijining wit kang paling disenengi ing Jepang lan kembange karan kembang sakura. ing wiwitan mangsa semi, nalika kembang ceri mekar, wong-wong piknik bareng-bareng ing taman kang akèh ditanduri wit ceri iki. ing Australia woh ceri racaké mateng nalika mangsa Natal, minangka ing Amérika lan Éropah kidul ing sasi Juni. Produksi ceri ing donya iki saiki watara telung juta ton saben taun. saliyané iku kembang lan woh ceri uga didadeake rerenggan hidangan panganan utawa ombèn-ombèn. Woh ceri ngandhut antosianin, ya iku pigmen wetna abang kang apik kanggi keséhatan amarga ngandhut antioksidan.

GladriBesut

Pranala njabaBesut

Pirsani informasi ngenani Cèri ing KamusWiki.