Chris Brown
Chris Brown singing at Brisbane Entertainment Centre 2.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lairChristopher Maurice Brown
SakaTappahannock, Virginia, Amèrika Sarékat
GénreR&B, pop, dance
PakaryanPenyanyi-panulis lagu, rapper, penari, aktor
Mangsa akarya2005–saiki
LabèlJive, Zomba, LBW
Sana jaringanChrisBrownWorld.com

Chris Brown kang duwé jeneng dawa Christopher Maurice Brown iku, lair ing Tappahannock, Virginia, Amèrika Sarèkat tanggal 5 Mèi 1989.[2] Dhèwèkè kalebu penyanyi saka ras kulit ireng.[2] Chris Brown ya iku salah siji penyanyi lanang kang nyanyikaké jinis musik RnB.[2][3] Kawit cilik Chris wis wiwit ngatonaké yèn dhèwèké duwé bakat nari.[2] Nalika umur 11 taun, Chris nembé sadhar yèn dhéwèkè uga duwé bakat nyanyi.[2] Taun 2004, Chris nggawé kontrak karo Jive Records lan ngrekam album kapisanané kanthi irah-irahan Chris Brown kang metu ing taun 2005.[2] Album kapisanan iki bisa payu didol nganti 155.000 copy suwèné mung seminggu thok.[2] Kasuksésan iki dibuktékaké ing album kang kaping pindho kanthi irah-irahan Exclusive ing taun 2006.[2] Album iki bisa payu nganti 300.000 copy mung ing minggu kang pisanan saka wetuné album iku.[2]

Chris tau digosipaké pacaran karo penyanyi Rihanna.[2][3] Nanging ing tanggal 8 Fèbruari 2009, Chris Brown dicekel pulisi amarga gelut karo Rihanna.[2]

Pranala njabaBesut

Cathetan sikilBesut

  1. Moody, Nekesa Mumbi (2007-11-06). "Music Review: Chris Brown CD". Yahoo!. Retrieved 2009-01-17.
  2. a b c d e f g h i j k KapanLagi.com
  3. a b MetroTVNews.com