Rihanna

Rihanna
Rihanna, LOUD Tour, Canada 3.jpg
Rihanna nalika nyanyi menyang Kanada
Pratélan latar wuri
Jeneng lairRobyn Rihanna Fenty
ParabanRiRi
SakaFlag of Barbados.svg Saint Michael, Barbados
GénreR&B
PakaryanPenyanyi, aktris, model, penulis lagu, penari, direktur video [1]
Mangsa akarya2005 – sekarang
LabèlDef Jam / SRP
Sing magepokanJay-Z, Ne-Yo, Eminem, Nicki Minaj, Justin Timberlake
Sana jaringanOfficial Website
cetnter

Rihanna iku sawijining penyanyi Amérikah Sarékat. Dhèwèké lair ing kutha Saint Michael, Barbados ing tanggal 20 Fèbruari 1988.[2] Rihanna duwé jeneng dawa Robyn Rihanna Fenty.[2] Awalé, Rihanna mung sinau nyanyi kanthi otodidak.[2] Dhèwèké tau dikenal warga Barbados nalika nyanyikaké tembang Hero tembangé Mariah Carey nalika ana acara ing sekolahané.[2] Rihanna ora tau duwé pikiran yèn bakalé ketemu Evan Rodgers, prodhuser saka New York lan manggon ing Amèrika.[2] Evan Rodgers banjur nepungaké Rihanna karo Jay-Z kang nalika iku dadi CEO ing Def Jam Records.[2] Nalika ngrungokaké swarané Rihanna, Jay-Z yakin yèn Rihanna bakalé dadi bintang.[2] Album kang pisanan Rihanna ya iku Music Of The Sun.[2] Sawisé iku disusul album liyané,ya iku A Girl Like Me lan Good Girl Gone Bad.[2] Saliyané nyanyi, Rihanna tau njajal akting ing filem Bring It On: All Or Nothing ing taun 2006.[2] Kénya kang tau pacaran karo Chris Brown iku, tau kondhang amarga tembangé Umbrella.[2]

DiskografiBesut

TourBesut

  • Rihanna: Live in Concert Tour (2006)
  • The Good Girl Gone Bad Tour (2007-2009)
  • Last Girl on Earth Tour (2010-2011)
  • Loud Tour (2011)

Pranala njabaBesut

Cathetan sikilBesut

  1. "Rihanna To Become An Actress – Celebrity Gossip, News & Photos, Movie Reviews, Competitions". Entertainmentwise. Dibukak tanggal 2010-07-29.
  2. a b c d e f g h i j k KapanLagi.com