Couscous

Couscous ( Berber : ⵙⴽⵙⵓ seksu, Arab: كُسْكُس‎‎ kuskus ) yaiku olahan Maghrebi kanthi ukuran cilik (udakara 3 millimetres (0.12 in) diameteripun ) bal kukus semolina gandum durum remuk [2] sing racake disajeni nganggo rebus ing ndhuwur. Millet lan sorghum mutiara, utamane ing Sahel, lan sereal liyane bisa dimasak kanthi cara sing padha lan panganan sing asile uga diarani couscous. [3] :18 [4] Mutiara utawa couscous Israel, sing ditepungi kanthi jeneng ptitim, kalebu jinis pasta .

Couscous
Cuscus.jpg
Couscous served with vegetables and chickpeas
Jeneng liyanéCuscus, kuskus
AjanganSide dish, sometimes dessert or main course
Panggonan asalMaghreb[1]
Woworan pokokSemolina
VariasiPtitim, mograhbieh, maftoul
Ènergi panganan
(per ajangan)
kcal
Ajining nutrisi
(per ajangan)
Protéing
Lemakg
Karbohidratg
Buku masakan: Couscous  Médhia: Couscous

Couscous minangka panganan pokok ing saindenging masakan Maghrebi ing Algeria, Tunisia, Mauritania, Maroko, lan Libya . [5] [6] :250 Dikonsumsi ing Prancis ing endi couscous dikenalake dening imigran Maghrebis— Algeria, Maroko lan Tunisia . [7]

RujukanBesut

  1. Wright, Clifford A. "Did You Know: Food History – History of Couscous". cliffordawright.com. Diarsipna saka sing asli tanggal June 30, 2017. Dibukak tanggal 9 August 2017.
  2. Shulman, Martha Rose (23 February 2009). "Couscous: Just Don't Call It Pasta". Dibukak tanggal 12 June 2017.
  3. Taylor, J.R.N.; Barrion, S.C.; Rooney, L.W. (2010). "Pearl Millet--New Developments in Ancient Food Grain" (PDF). Cereal Foods World. 55 (1): 16–19. doi:10.1094/CFW-55-1-0016. Dibukak tanggal 1 April 2018.
  4. "Codex Standards for Couscous: 202-1995". Food and Agriculture Organization of the United Nations. Dibukak tanggal 1 April 2018.
  5. Naylor, Phillip C. (2015). Historical Dictionary of Algeria. Rowman & Littlefield. p. 195. ISBN 978-0-8108-7919-5.
  6. Soletti, Francesco; Selmi, Luca (2006). Turismo gastronomico in Italia, Volume 1. Touring Club Italiano. ISBN 978-88-365-3500-2.
  7. Randall, Colin (30 March 2006). "French abandon traditional cuisine in favour of couscous". The Daily Telegraph. Dibukak tanggal 22 January 2020.