Denada

Denada Elizabeth Anggia Ayu Tambunan biyasa diundang kanthi jeneng Denada (lair ing Jakarta, 19 Dhésèmber 1978; umur 42 taun).[1] Denada iku salah sijiné penyanyi lan aktris kang asalé saka Indonesia.[1] Denada iku anak wadon kang sepisanan saka pasangan Emilia Contessa, penyanyi kang misuwur nalika taun 1970-an lan pejabat Rio Tambunan.[1] Wiwitané Denada iku penyanyi pop kang banjur njupuk spesialisasi rap.[1] Nanging akir-akir iki, Denada malah dadi penyanyi dangdut.[1] Album kang tau digawé Denada ya iku Kujelang Hari, Jam satu Lewat, Denada dan Ma...E...[1] Denada uga tau diarani Lady Rapper.[2]

Denada
Denada
Latar wuri
Jeneng lair Denada Elizabeth Anggia Ayu Tambunan
Lair (1978-12-19) Dhésèmber 19, 1978 (umur 42)
Indonésia Jakarta, Indonesia
Jinis Musik Pop, R&B, rap, hip hop, dangdut
Pakaryan Penyanyi, aktris, penari
Parusahan rekaman Mercury (Jogjakarta)
Wong tuwa Emilia Contessa

Wiwitae Denada misuwur kanthi rapper kang misuwur ing Indonesia nalika wiwitan taun 1990-an.[1] Denada banjur ninggal kariré dadi rapper kanggo nutugaké pendhidhikan ing Australia.[1] Sawisé mbalik saka Australia, Denada mbalik manèh ing donyaning musik nanging pindah aliran musik dadi musik dangdut.[1] Lagu-lagu dangduté Denada kalebu lagu kang misuwur lan kalebu dadi lagu unggulan ing akèh penghargaan musik kaya ta Anugerah Musik Indonesia lan Penghargaan MTV Indonesia nalika taun 2005.[1] Saliyané wong iku, wadon iki tau sekolah ing Australia lan akting ing sinétron. Sinetron kang tau dibintangi Denada kaya ta "Hari-hari Mau", "Nyari Bini", "Rahasia Ilahi", lan "Cahaya Surga".[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 5 September 2011)
  2. tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 5 September 2011)