Devi Permatasari

Devi Permatasari (lair ing Palembang, 11 Juni 1974; umur 46 taun).[1] Devi Permatasari iku salah sijiné juru main sinétron, presenter, lan modhel kang asalé saka Indonesia.[2] Devi nikah karo Chandra Priatna lan duwé anak wédok kang jenenge Saleshia Amani Fatiha (lair 5 Fèbruari 2003).

Devi Permatasari
Devi permatasari3.jpg
LairDevi Permatasari
(1974-06-11) Juni 11, 1974 (umur 46)
Indonésia Palembang, Indonésia
Pakaryanmodel, aktris, presenter
BojoChandra Priatna (o. 1998)
AnakSaleshia Amani Fatiha

KarirBesut

Devi Permatasari miwiti karir ing donyaning modhél lan wiwit akting ing filem kang judhulé Makutha Mayangkara.[2] Jeneng Devi Permatasari wiwit misuwur amarga akting ing sinétron kang judhulé Tirai Sutra.[2] Devi Permatasari iku anak kang wuragil saka sadulur kang cacahé telu.[2] Sinetron-sinétron kang tau dibintangi Devi Permatasari kaya ta Senandung, Cinta Berkalang Noda, Menjemput Impian, Anak-anakku Sayang, Akhir Sebuah Impian, Benih-Benih Cinta, Singgasana Brahma Kumbara, Dua Dunia, Sebuah Permintaan, Belenggu Kasih lan Jacky.[2] Saliyané iku, Devi Permatasari uga tau main filem.[2] Film-filem kang tau dibintangi Devi kaya ta filem kang judhulé Saur Sepuh 4: Titisan Darah Biru nalika taun 1991, Walet Merah (1993), lan Gairah Malam (1993).[2] Saliyané iku, Devi Permatasari uga tau akting sinétron kang judhulé Pintu Hidayah, Maha Kasih 2 lan Hidayah.[2] Devi uga tau dadi modhel iklan produk usada, lan dadi presenter acara Gebyar BCA ing Indosiar.[2]

Saliyané kerja ing donya hiburan, Devi uga duwé bisnis, ya iku usaha Flower Arrangement kang arane Cantika lan manggon ing Kebayoran Baru, Jakarta.

FilmografiBesut

FilmBesut

  • Babad Tanah Leluhur II (1991)
  • Saur Sepuh IV (1991)
  • Tutur Tinular III (1992)
  • Tutur Tinular IV (1992)
  • Walet Merah (1993)
  • Gairah Malam (1993)

SinetronBesut

  • Tirai Sutra
  • Singgasana Brahma Kumbara
  • Belenggu Kasih
  • Jacky
  • Sebuah Permintaan
  • Dua Dunia
  • Bukan Cinta Sesaat
  • Akhir Sebuah Cinta
  • Pencuri Cinta (FTV)
  • Kembali Padaku (FTV)
  • Cinta Bukan Mainan (FTV)
  • Dia Ingin Anaknya Mati
  • Sajadah Panjang
  • Menjemput Impian
  • Senandung
  • Cinta Berkalang Noda
  • Anak-Anakku Sayang
  • Benih-Benih Cinta
  • Pintu Hidayah
  • Hidayah
  • Iman
  • Insyaf
  • Penjaga Hati
  • Mimpi-Mimpi Joice
  • Hidayah-MU
  • Kusebut Nama-Mu
  • Maha Kasih 2
  • Jangan Pisahkan Aku
  • Maha Cinta
  • Melody
  • Aisyah
  • Hingga Akhir Waktu
  • Melati untuk Marvel
  • Dia Jantung Hatiku
  • Kesetiaan Cinta
  • Putri yang Ditukar
  • Binar Bening Berlian

IklanBesut

  • Hufagrip

PresenterBesut

Cathetan sukuBesut

  1. nusantaraku.org(dipunundhuh tanggal 5 September 2011)
  2. a b c d e f g h i selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 5 September 2011)