Tuduhaké menu pokok

Đeravica (Basa Albania: Gjeravica; Abjad Sirilik Serbia: Ђеравица) iku pucuk gunung sing paling dhuwur ing Kosovo[a] and the second highest of the Prokletije and the entire Dinaric Alps chain. Dhuwuré 2,656 m (8,714 ft). Pucuk gunung iki dumunung ing sisih lor-kulon Kosovo cedhak tapel wates karo Albania.

Đeravica
Gjeravica
Đeravica.jpg
Đeravica in Kosovo.
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi2,656 m (8,714 ft)
Prominèn1,018 metres (3,340 ft)
PratélanCountry high point
Koordhinat42°31′58″N 20°08′27″E / 42.53278°N 20.14083°E / 42.53278; 20.14083
Naming
PronunciationAlbanian: [ɟɛɾavitsa]
Cara Sèrbi: [dʑɛraʋitsa]
Géografi
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 501: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Kosovo" nor "Template:Location map Kosovo" exists.
LocationKosovo[a]
Parent rangeProkletije

Padunungan ing tlatah saubengéBesut

Cathetan lan rujukanBesut

Cathetan:

a.   ^ Kosovo iku sawijining subyèk sing dadi pasulayan wilayah antara Republik Serbia lan Republik Kosovo (sing ndhéklarasi kamardikané). Kosovo mroklamiraké kamardikan ing tanggal 17 Februari 2008 Serbia nganggep yèn Kosovo minangka wilayah tèritorialé. Proklamasi kamardikan diakoni déning 75 negara anggota PBB.

Rujukan

Pranala njabaBesut