Dodit Mulyanto

Juru lawak

Dodit Wahyudi Mulyanto utawa Dodit Mulyanto ( lair 30 Juni 1985; umur 35 taun ) minangka pelawak tunggal ing Indonésia. Jenengé wiwit misuwur nalika dhèwèké melu kompetisi Stand Up Comedy (SUCI) Kompas TV . Tetenger paling mligi saka penampilan Dodit yaiku panggung sing tenang lan nggawa biola, sanajan kadhangkala ora diunèkaké.

Dodit Mulyanto
Barkas:Dodit Mulyanto.JPG
LairDodit Wahyudi Mulyanto
PakaryanKomedian
Pelawak tunggal
Musikus
Aktor
Guru Geografi
Taun aktif2014 - sekarang

Kauripan pribadhiBesut

Sadurungé dadi pelawak, Dodit dadi guru musik ing Sekolah Tinggi Katolik Santa Clara ing Surabaya lan Sekolah Menengah Katolik Santa Clara ing Surabaya . Sarjana lulusan jurusan Geografi ing Universitas Sebelas Maret, Surakarta, iki minangka pisanan tampil ing panggung acara stand up comedy ing cafe ing Surabaya taun 2012 . Ing wektu kasebut dhèwèké maju menyang panggung tanpa persiapan, amarga kanca-kancane meksa nyoba.[1]

Sawise iku gabung ing Stand-up Comedy Indonesia musim 4 ing Kompas TV karo komik ( stand-up comedian ) liya kaya ta Abdurrahim Arsyad, Yudha Keling, Yudhit Ciphardian, lan liya-liyane. Nanging kawon lan metu ing show kaping 13 [2][3] .

Tetenger khasBesut

Minangka pelawak dhèwèké mesthi nggawa karakter khas minangka sing diarani "wong Jawa sing nyekel budaya Eropa ". Kejabi saka pirang-pirang penampilan dhèwèké mesthi nggawa biola kanggo ndhukung penampilan. Dhèwèké uga duwe ciri liyane kaya ta mbukak penampilan kanthi tembung "Hai guys ... Para penggemar sing apik, komunitas, penduduk, masyarakat umum" lan ana gombalan (seduction) menyang salah sawijining anggota pamirsa wanita kaya "Iki minangka panah katresnan kanggo sampeyan, ya sampeyan ..." . Dodit mesthi nggambarake awake minangka wong sing duwe masa cilik sing seneng main ing lapangan lan iki kadhangkala kalebu ing materi komedi. Kajaba iku, dhèwèké duwe kabiasaan sing unik sadurunge tampil ing pertunjukan : sepuluh menit sadurunge tampil dhèwèké ambegan kanthi jero, nggawe gerakan gaya tai chi, banjur mbengok, limang menit sabanjure dhèwèké ngombe banyu akeh lan banjur lungguh kanthi tenang tanpa pengin diganggu. Wiwit SUCI 4 ing pertunjukan kaping 8, Raditya Dika dadi target Dodit nalika lagi guyon.

Latar wuri pendidikanBesut

Lintang tamuBesut

FilmografiBesut

FilemBesut

Taun Judhul Peran Produksi
2015 Komedi Moderen Gokil Dodit MD Pictures
2016 Talak 3 Basuki MD Pictures
Cek Toko Sebelah Kuncoro Starvision Plus
Cipali KM 182 K2K Production
2017 The Underdogs Editor video klip Starvision Plus
Susah Sinyal Ngatno Starvision Plus
Suami untuk Mak CMI Pictures
2018 Partikelir Beler Starvision Plus
Guru Ngaji Yanto Chanex Ridhall Pictures
Mata Dewa Paman Dewa Sinema Imaji, Shanaya Films
Kulari ke Pantai Mukhidi Miles Films
2019 PSP: Gaya Mahasiswa Max Pictures
Mantan Manten Darto Visinema Pictures
Cinta Itu Buta Nik MM2 Entertainment

TelevisiBesut

Tahun Judul Peran Keterangan
2014 Comic Story Pemain biola Episode 16 (Ceritanya Horor) dan Episode 19 (Babe Jadi Mak Comblang)
2017 OK-JEK Mulyadi 1 musim

PariwaraBesut

  • Daihatsu (2016)
  • Oronamin C (2019)

Cathetan sikilBesut

Pranala njabaBesut