Doner kebab

Doner kebab (kebab uga Doner) ( UK /ˈdɒnər kɪˈbæb/, US /ˈdnər kɪˈbɑːb/ ; Basa Turki: döner utawa döner kebap [dœˈneɾ ceˈbap] ) kalebu jinis kebab, digawe saka daging sing dimasak ing rotisserie vertikal. [1] Daging sing dibumboni kanthi tumpukan bentuk kerucut kuwalik diuripake alon-alon ing rotisserie, ing jejere elemen masak vertikal. Lapisan njaba diiris iris tipis nalika masak. Rotisserie vertikal ditemokake ing Kekaisaran Ottoman abad kaping 19, lan menehi inspirasi kanggo pasugatan sing padha kayata shawarma Arab, gyros Yunani, donair Kanada, lan pastor al- Mexico. [2] [3] [4] Meat ngiris saka kebab Doner bisa dileksanakake ing piring karo macem-macem accompaniments, diiseni menyang pita utawa jinis liyane roti minangka roti isi, utawa kebungkus ing kuru flatbread kayata lavash utawa yufka, dikenal minangka durum (secara harfiah maknané muter utawa bungkus nganggo basa Turki ). Wiwit awal taun 1970an, sandwich utawa form wrap wis misuwur ing saindenging jagad minangka panganan panganan cepat saji sing didol dening toko kebab, lan asring diarani "kebab". Sandwich umume ngemot salad utawa sayuran, sing kalebu tomat, salad, kubis, bawang karo sumac, timun seger utawa acar, utawa cabai, lan macem-macem jinis saos.

Doner kebab
Doner kebab, Istanbul, Turkey.JPG
Doner meat being sliced from a rotating spit in Istanbul (2012)
AjanganSnack or main course
Panggonan asalOttoman Empire
Tlatah utawa prajaAnatolia
(in present-day Turkey)
Hawa ajanganHot
Woworan pokokLamb, beef, chicken, or (rarely) pork
Variasiİskender, Shawarma, Gyros, Al pastor
Buku masakan: Doner kebab  Médhia: Doner kebab
Sandwich kebab doner ing Berlin

ReferensiBesut

  1. Pawsey, Rosa K. (1 January 2002). Case Studies in Food Microbiology for Food Safety and Quality. Royal Society of Chemistry. pp. 109–110. ISBN 9781847550330. Dibukak ing 15 August 2016 – via Google Books.
  2. Isin, Priscilla Mary (15 May 2018). Bountiful Empire: A History of Ottoman Cuisine. Reaktion Books. ISBN 978-1-78023-939-2 – via Google Books.
  3. "Seeking shawarma? Pining for (al) pastor? We find 4 great shaved meats around Charlotte". charlotteobserver.com. Dibukak ing 4 May 2017.
  4. Marks, Gil (17 November 2010). Encyclopedia of Jewish Food. HMH. ISBN 978-0-544-18631-6 – via Google Books.