Sirah

(Kaelih saka Endhas)

Sirah (Basa jawa kasar lan tumrapé kéwan: endhas, basa krama: mustaka, basa Jawa Kuna: ulu), sajeroning anatomi iku pérangan rostral (miturut istilah lokasi anatomi) sing racaké dumadi saka utek, mata, kuping, irung, lan tutuk (sing kabèh mau mbantu manéka fungsi sénsor kaya pandulu, pangrungon, pangambu, lan pangecapan). Sawetara kéwan sing prasaja banget ora duwé endhas, nanging kéwan sing awangun simetris bilateral lumrahé duwé endhas.

Sirah
Gray1194.png
Sirah manungsa, saka Gray's anatomy
Pengenal
MeSHD006257
TA98A01.1.00.001
TA298
Terminologi anatomi