Tuduhaké menu pokok

General Motors Corporation (NYSE: GM), uga dikenal minangka GM, iku produsèn montor sing markasé ing Amérikah Sarékat lan operasi ing saindhenging donya kalebu Buick, Cadillac, Chevrolet, Daewoo, GMC, Holden, Hummer, Oldsmobile, Opel, Pontiac, Saturn, Saab, lan Vauxhall.

General Motors
Kabuka (NYSE: GM)
IndhustriOtomotif
Diyasa1908
Kantor gedhéDetroit, Michigan; fasilitas produksi ing 30 praja A.S. lan 32 nagara
Wong kunci
Rick Wagoner, Ketua Umum & CEO
Wijilmobil
mesin
elektronik
komunikasi
Olèh-olèhanUS$207,349 milyar (2006)
Cacah karyawan
326.999 (2006)
Sana jaringanwww.gm.com

Divisi Chevrolet lan GMC mroduksi truk, uga kendaraan penumpang liyané. Mèrek liyané kalebu ACDelco, Allison Transmission, lan General Motors Electro-Motive Division sing mroduksi lokomotif diesel-listrik. GM uga duwé pérangan sajeroning Isuzu, Subaru, lan Suzuki ing Jepang lan joint venture karo AutoVAZ (Lada) ing Rusia. Sasi Dhésèmber 2003, GM nuku Delta ing Afrika Kidul, sing saiki dadi anak perusahaan sing diduwèni penuhdéning General Motors Afrika Kidul.

Markas GM dumunung ing Renaissance Center ing Detroit, Michigan.

Pranala njabaBesut

 
位於美国密歇根州底特律文藝復興中心Renaissance Center),為通用汽車的全球總部所在。
 
全電動車Sequel
 
GMT800卡車的生產線