Glètser

(Kaelih saka Gletser)

Glètser utawa glasier utawa glesyer iku lapisan ès kang wiwit obah mudhun ing èrènging gunung utawa dharatan.[1] Glètser iku uga siji prongkalan ès kang gedhé kang kadhapur ing sadhuwuré lumahing lemah. Gletser wujud akumulasi endhapan salju kang dadi watu wis suwé banget. Saiki, "ès langgeng" nutupi watara 10% dharatan kang ana ing bumi. Sanajan akèh wong kang ngira gletser mesthi ana ing laladan kutub, sabeneré gletser uga bisa ana ing laladan pagunungan dhuwur ing saindhenging bawana, kejaba Australia, malah uga ana ing pagunungan dhuwur ing laladan cedhak katulistiwa ya iku Gunung Kilimanjaro ana ing bawana Afrika.

Gletser Aletsch ing Swiss

Cathetan sikilBesut

  1. Kamus Basa Jawa (Kanisius 2001:236)
Glètser Perito Moreno ing Argèntina.

Pranala njabaBesut