Gukbap

Gukbap (국밥) ya iku masakan Koréa kang digawé kanthi nglebokaké sega ing (guk) sup panas.[1][2]

Gulgukbap, sega sup kerang.

Uga diarani janggukbap utawa nasi sup kecap amarga diwènèhi kecap (ganjang) mula rasanya manut kualitas kecap.[2]

Sajarah masakan iki kacathet ing buku resep masakan Dinasti Joseon.[2] Dikandakake, wiwitane ing dhuwur méja mangan wong Joseon mung ana guk (sup) lan bab (sega). Wong-won mau bajur nggodhog daging lan ngesorake sup ing sega mula dadi ana gukbap.[2] Nalika iku, wong-wong kang mèlu ing upacara utawa festival ing istanaluwih disik mangan gukbap.[2]

Gukbap ya iku siji masakan Koréa kang paling prasaja lan gampang digawé.[2] Isiné ya iku sup kaldu bening saka daging lan balung sapi banjur diwènèhi kecap.[2] Sawisé siyap sega siyap, kecambah lan taburan lada ireng di deleh ing kono.[2] Jinis gukbap ana pirang-pirang, antarané ya iku seolleongtang, gomtang, galbitang, yukgaejang, kongnamul gukbap lan sapanunggalane.[2] Kongnamul gukbap ya iku sup sega kecambah kas saka kutha Jeonju.[3]

Uga delengenBesut

Cathetan sukuBesut

  1. 39 Years of Serving Gukbap, koreatimes. Diundhuh tanggal 13 Mèi 2011.
  2. a b c d e f g h i An Illustrated Guide to Korean Culture-233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 16–17. ISBN 89-8546-98-1 Check |isbn= value: length (pitulung).
  3. Kongnamul Gukbap, triptokorea. Diundhuh tanggal 3 Juni 2010.