Gula abang

Jaggery minangka gula tebu non-sentrifugal tradisional [1] dikonsumsi ing Asia . [2] Iki minangka produk jus jus tebu lan asring tanggal utawa getah aren tanpa misahake molase lan kristal, lan bisa beda-beda saka coklat emas nganti coklat tuwa, lan padha karo panela Amerika Latin. Isine nganti 50% sukrosa, nganti 20% gula kuwalik, lan nganti 20% lembab, kanthi sisa bahan liyane sing ora larut, kayata abu kayu, protein, lan serat bagasse . Etimologi asale saka tembung Jaggers yaiku panganan sing umume diproduksi ing Asia.

Jaggery
Sa-indian-gud.jpg
A block of jaggery, with a US penny for size comparison
Panggonan asalSouth Asia
Buku masakan: Jaggery  Médhia: Jaggery

Galeri gambarBesut

ReferensiBesut

  1. "New improvements in jaggery manufacturing process and new product type of jaggery". Panela Monitor. Dibukak ing 2014-08-30.
  2. "Media | Practical Action" (PDF). Itdg.org. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 2004-01-07. Dibukak ing 2011-09-28.