Tuduhaké menu pokok

Gunung Brama ya iku gunung geni sing kapernah ing Pulo Jawa, Indonésia. Gunung iki dhuwuré 2.392 mèter saka lumahing segara lan nyrambahi patang kabupatèn: Prabalingga, Pasuruan, Lumajang, lan Malang. Wanguning Gunung Brama padha gegayutan antarané lembah lan ngaré, déné mawa kawah utawa segara wedhi sing ambané watara 10 kilomèter pasagi.

Gunung Brama
Mount Bromo at sunrise, showing its volcanoes and Mount Semeru (background).jpg
Gunung Brama (ing latar ngarep mawa kawah amba) nalika gagat ésuk
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi2,329 m (7,641 ft) [1]
PratélanRibu Mirunggan
Koordhinat7°56′30″S 112°57′00″E / 7.94167°S 112.95000°E / -7.94167; 112.95000Koordhinat: 7°56′30″S 112°57′00″E / 7.94167°S 112.95000°E / -7.94167; 112.95000
Géografi
Gunung Brama kapernah ing Indonésia
Gunung Brama
Gunung Brama
Géologi
Jinisé gunungGunung geni somma
Panjeblug pungkasanNovèmber 2015-Fèbruari 2016

Kawahé Gunung Brama garis tengahé ± 800 mèter (lor-kidul) lan ± 600 mèter (wétan-kulon). Wondéné, laladan bebaya ya iku dohé 4 km malang-mujur saka punjeré kawah Brama.

SajarahBesut

Ing abad XX, Gunung Brama njeblug ping telu kanthi let sing ajeg, ya iku 30 taun. Jeblugan sing paling nggegirisi dumadi ing taun 1974, déné jeblugan sing pungkasan ana ing taun 2011.

Pranala njabaBesut