Gyeran-jjim

Gyeran-jrim ( Hangul계란찜 ) utawa endhog kukus minangka jinis jins, kukus Korea. [1] [2] Iku custardy, casserole-kaya banchan (sisih sajian), asring akeh pengalamane karo saeu-jeot (salted urang) utawa myeongnan-jeot (salted Pollock roe) lan paling ndhuwur karo brambang lan panggang sesame wiji. [3] [4] [5] Gyeran-jrim sing ideal iku entheng lan alus. Endhog wis disaring, lan dikocok nganggo banyu nganti dicampur dicampur kanthi konsistensi kaya krim. Kadhangkala, kalp lan / utawa duduh kaldu teri digunakake ing banyu kanggo rasa sing luwih sugih. Bahan pilihan kalebu jamur, kacang polong, bawang, zucchini Korea, wortel, lan sayuran liyane kanggo corak dhewe. Piring kasebut banjur dibumbuhake saeu-jeot (udang asin), myeongnan-jeot (roe pollock asin), utawa uyah, lan mrica ireng sing diwadhahi pilihan. Sadurunge disajikake, disapukan karo daun bawang sing dicincang utawa sayuran daisy mahkota, gochutgaru ( serangga cabai) utawa sil-gochu (cabe abang garing sing wis dipotong), lan wiji wijen panggang.

Gyeran-jjim
Gyeranjjim.jpg
Gyeran-jjim boiled in a ttukbaegi
Jeneng liyanéSteamed eggs
JinisJjim
AjanganBanchan
Panggonan asalKorea
Suwéné ngolah 15 menit
Woworan pokokEggs
Woworan kang lumrah kaanggoSaeu-jeot or myeongnan-jeot, scallions, toasted sesame seeds
Panganan sairibChawanmushi, Chinese steamed eggs
Buku masakan: Gyeran-jjim  Médhia: Gyeran-jjim

ReferensiBesut

  1. "주요 한식명(200개) 로마자 표기 및 번역(영, 중, 일) 표준안" [Standardized Romanizations and Translations (English, Chinese, and Japanese) of (200) Major Korean Dishes] (PDF). National Institute of Korean Language (ing basa Korea). 30 July 2014. Dibukak ing 20 February 2017. Lay summary.
  2. Philpott, Don (2017). The World of Wine and Food: A Guide to Varieties, Tastes, History, and Pairings. Lanham, MD: Rowman & Littlefield. p. 440. ISBN 9781442268036.
  3. "gyeran-jjim" 계란찜. Doopedia (ing basa Korea). Doosan Corporation. Dibukak ing 31 March 2017.
  4. Delany, Alex (1 August 2016). "Here's Why You Should Be Steaming Your Eggs". The Huffington Post. Dibukak ing 31 March 2017.
  5. Gold, Jonathan (8 January 2016). "What's looking good in the food world right now". Los Angeles Times. Dibukak ing 31 March 2017.