Jjim (찜; pangucap cara Koréa: [tɕ͈im] ) yaiku salah sawijining masakan Korea sing piring sing digawe nganggo kukus utawa godhok [1] daging, pitik, iwak, utawa kerang sing wis diasinake ing saos utawa sup. Teknik masak asline ngrujuk marang piring sing dimasak ing siru (시루, kukusan lempung umume digunakake kanggo nggawe tteok ) kanthi kukus. Nanging, jeneng jjim saiki tegese kanggo sajian sing wis rampung kanthi tampilan kukus. Cara masak kanggo umume panganan jimim saiki wis ganti dadi bahan godhok ing duduh kaldu lan nyuda cairan kasebut. Tekanan tekanan kawentar kanggo nggawe jim uga.

Jjim
Andong jjimdak, a variety of jjim dish
Jeneng Koréa
Hangul
Hanjan/a
Alihaksara Koréa Kang Sinampurnajjim
McCune–Reischauertchim

GaleriBesut

ReferensiBesut

  1. "The general kinds of Korea Food". Korea Tourism Organization. Dibukak ing 2013-04-04.