Agwi-jjim

Agwi-jrim ( Hangul아귀찜 ) utawa agu-jrim ( Hangul아구찜 ) yaiku sajian jim Korea sing digawe karo angler black black, iwak sing dikenal kanthi jeneng agwi ing basa Korea. Jeneng sajian biasane diterjemahake minangka "angler pedhes sing dikepang".

Agwi-jjim
Agujjim.jpg
Buku masakan: Agwi-jjim  Médhia: Agwi-jjim

Iki dibumbui nganggo bubuk mrica cabai panas, doenjang, ganjang ( kecap ), bawang putih cincang, lan daun bawang sing dicincang supaya pedhes lan panas. Nanging, bahan-bahan liyane kayata kongnamul (kecambah kecambah), mideodeok (미더덕, Styela clava ), lan minari (미나리, dropwort banyu ) uga nduweni peranan penting kanggo menehi agujjim rasa seger lan wangi. [1] [2] Iwak kasebut minangka sumber protein sing apik banget lan rasane enak uga tekstur kenyel sing enak.

[3]

Bokkeumbap digawe saka saos agujjim

ReferensiBesut

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Chosun Ilbo2
  2. Kim Jihee (김지희) (2007-02-05). "Agujjim street at Odong-dong, Masan(마산 오동동 아구찜 골목)" (ing basa Korea). Dailian News. Diarsip saka sing asli ing 2008-06-07. Dibukak ing 2008-05-30.
  3. Cho Jae-eun (March 15, 2007). "A tasty way to say goodbye to winter". JoongAng Ilbo. Dibukak ing 2008-05-30.