Aksara Cinten tradhisional

(Kaelih saka Hanzi tradhisional)

Aksara Kan Gagrag Lawas (正體字, pinyin: zhèngtǐ zì) iku siji saka rong sèt aksara standar basa Cina tinulis modheren. Sèt liyané ya iku Aksara Kan prasaja. Aksara Kan Gagrag Lawas akèh dipigunakaké ing Hong Kong, Makaw, Taywan, lan pariklumpuk (Ind: komunitas) Cina ing njaban rangkah.

Sajeroning sakubenging (Ind: lingkungan) wong-wong Cina, Aksara Gagrag Lawas uga karan Aksara angèl utawa Aksara ruwed (繁體字/fantizì), utawa kanthi lésan Aksara lawas (老字/laozi).

Sajeroning program-program pangetiking komputer, Aksara Kan Gagrag Lawas paling kerep diwakili nganggo skéma panyandhi aksara Big5.

Aksara Kan Gagrag Lawas uga dipigunakaké sajeroning basa Korya (Hanja), lan aksara-aksara sing wis salong diprasajakake uga digunakake ing basa Nippon (Kanji).

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut