Tuduhaké menu pokok

Her nggih punika filem drama fiksi ilmiyah romantis saking Amérika Sarékat ingkang dipundamel taun 2013. Filem punika kaarahaken déning sutradhara Spike Jonze. Juru damel kapasrahaken dhumateng Spike Jonze, Megan Ellison lan Vincent Landay. Skénario kagem filem punika dipunanggit déning Spike Jonze. Wondéné juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Amy Adams, Rooney Mara lan Olivia Wilde.

Her
250px
Poster film Her
Disutradarani Spike Jonze
Diprodhuseri Spike Jonze
Megan Ellison
Vincent Landay
Diskénariyoni Spike Jonze
Dibintangi Joaquin Phoenix
Scarlett Johansson
Amy Adams
Rooney Mara
Olivia Wilde
Dimusiki Arcade Fire
Sinématografi Hoyte van Hoytema
Dibesut déning Eric Zumbrunnen
Jeff Buchanan
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Warner Bros. Pictures
Tanggal metu
  • Oktober 13, 2013 (2013-10-13) (Festival Film New York)
  • Dhésèmber 18, 2013 (2013-12-18) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Januari 10, 2014 (2014-01-10) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
126 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $23 juta[2]
Kalarisan $47,351,251[2]

Filem Her punika sayuk karyo kaping kalih antawisipun Joaquin Phoenix lan Amy Adams sasampunipun sami-sami makarya filem The Master. Filem punika kapirsan kaping pisanipun wonten adicara Festival Film New York surya 13 Oktober 2013.[3] Lajeng dipunbabar kagem pamirsa ing Amérika Sarékat ing surya 18 Desember 2013 kanthi winatesan lan surya 10 Januari 2014 kagem sagung pamirsa.[4] Her nampi pangalembana saking para juru kritik.

Isi

Juru paragaBesut

Pangalembana juru kritikBesut

Filem Her nampi pangalembana saking para juru kritik, kados kapratélan déning Rotten Tomatoes, bilih film punika pikantuk pandheman dumugi 94%, adhedhasar saking 250 pambiji, kanthi rata-rata 8.5/10.[5] Metacritic mratélakaken, filem punika pikantuk biji 90 saking 100, adhedhasar saking pambijinipun 46 juru kritik.[6]

Box officeBesut

Filem Her kasil ngempalaken arta dumugi $25,568,251 saking pamirsa Amerika Ler, lan $21,783,000 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung dumugi $47,351,251, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $23 yuta.[2]

RujukanBesut

  1. "Her (15)". British Board of Film Classification. February 4, 2014. Dijupuk March 7, 2018. 
  2. a b c "Her (2013)". Box Office Mojo. Dijupuk March 7, 2018. 
  3. Li, Shirley (October 13, 2013). "On the scene with Spike Jonze, Joaquin Phoenix, Rooney Mara, and more at the premiere of 'Her'". Entertainment Weekly. Dijupuk February 8, 2015. 
  4. McNary, Dave (August 13, 2013). "Joaquin Phoenix's 'Her' Pushed Back for Awards Campaign". Variety. Dijupuk August 19, 2013. 
  5. "Her (2013)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 7, 2018. 
  6. "Her reviews". Metacritic. Dijupuk March 7, 2018. 

Pranala njawiBesut