Tuduhaké menu pokok
Jamur kancing
ChampignonMushroom.jpg
Jamur kancing
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Fungi
Dhivisi: Basidiomycota
Klas: Homobasidiomycetes
Subklas: Homobasidiomycetidae
Ordho: Agaricales
Famili: Agaricaceae
Génus: Agaricus
Spésies: A. bisporus
Jeneng binomial
Agaricus bisporus
(J.E.Lange) Imbach

Jamur kancing (Agaricus bisporus), jamur kompos utawi champignon punika salah setunggaling jamur pangan.[1] Jamur kancing gadhah wangun bunder kados kancing.[1] Jamur kancing werninipun pethak utawi wonten ugi ingkang awerni krèm, utawi soklat enèm.[1] Jamur kancing punika jamur ingkang paling kathah dipunbudidayakaken ing donya.[1]

Ing basa Inggris jamur kancing dipunwastani table mushroom, white mushroom, common mushroom utawi cultivated mushroom.[1] Déné wonten ing nagari Prancis jamur kancing dipunwastani champignon de Paris, nanging penutur basa Inggris asring mastani manawi champignon ing basa Perancis punika gadhah teges jinis-jinis fungi, kalebet jamur tedhan, jamur beracun, saha jamur ingkang njalari infèksi.[1]

Jamur kancing dipunpanèn nalika taksih gadhah dhiamèter 2–4 cm.[1] Jamur kancing ingkang sampun diwasa gadhah payung ingkang sampun mekar punika dhiamèteripun ngantos 20 cm.[1] Jamur kancing dipunsadé nalika taksih seger utawi kanthi kalèngan.[1] Jamur kancing limrahipun dipun-ginakaken kanggé masakan Barat kados ta omelét, pizza, kaserol, gratin, saha selada.[1] Jamur kancing gadhah ganda ingkang radi manis kados daging.[1]

Jamur kancing ingkang taksih seger punika boten gadhah lemak saha sodim nanging ngandhut kathah vitamin saha mineral kados ta vitamin B saha potasium.[1] Jamur kancing ugi cendhèk kalori.[1] Jamur kancing ingkang cacahipun gangsal kanthi ukuran sedang gadhah 20 kalori.[1]

Jamur kancing dimasak wetah utawi dipunpotong rumiyim.[1] Jamur kancing gampil éwah werninipun dados soklat.[1] Jamur kancing langkung saé dipunmasak sadèrèngipun éwah werninipun.[1] Kajawi nglawan radikal bébas, jamur kancing ugi ngandhut selenium ingkang saged mbiyantu nyegah kanker prostat.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q naturindonesia.com(dipunundhuh tanggal 16 September 2011)
  2. mediaindonesia.com(dipunundhuh tanggal 16 September 2011)