Tuduhaké menu pokok

Jenson Alexander Lyons Button (alias Jenson Button, kerep dipanggil Jense, JB, utawa Janson, lair 19 Januari 1980) minangka pambalap Formula 1 kabangsan Inggris. Saiki dhèwèké kalebu sajeroning tim Brawn Grand Prix. Debut Button ing ajang F1 diwiwiti ing GP Australia 2000 ya iku karo tim Williams F1. Button kudu ngentèni 113 balapan kanggo ngraih kamenangan sing kapisan ana ing Hungaria 2006, nanging iku dhèwèké wis gabung karo tim Honda. Button uga tau dadi tumpuan harapané nagara Inggris kanggo saingan ing ajang Formula 1, kususé sadurungé anané Lewis Hamilton. Ing taun 2009 Button kasil nggayuh juwara donya F1 kang sepisan ing karire, lan kang siji-sijiné kanggo dhèwèké.

Jenson Button
Jenson Button Hungary 2010.jpg
Miyos Jenson Alexander Lyons Button
(1980-01-19) Januari 19, 1980 (umur 39)
Inggris Frome, Somerset, Inggris
Aktif ing F1 2000- saiki
Tim Williams-BMW (2000)
Benetton/Renault (2001-02)
B.A.R/Honda (2003-08)
Brawn-Mercedes (2009-…)
Balapan pisanan GP Ostrali 2000
Menang pisanan GP Hungaria 2006
Situs resmi

Pranala njawiBesut