Jiaozi inggih punika daging babi utawi urang lan sayuran ingkang dipuncacah lajeng dipunbungkus wonten ing lembaran glepung terigu.[1][2] Adonan kulit punika dipundamel saking campuran glepung terigu, toya, lan sarem (uyah). Dhaharan punika dipunmasak kanthi dipungodhog. Wonten ing Jepang, dhaharan punika ugi sinebat gyoza, wondéné wonten ing Korea dhaharan punika asring dipunsebat mandu. Jiaozi punika boten sami kaliyan pangsit (wonton). Kulit saking jiaozi punika langkung kandel tinimbang pangsit.

Jiaozi
Jiaozi-close-look.jpg
Jeneng Cina
Cina Padatan 餃子
Cina Prasaja 饺子

Cithakan:Infobox Chinese/Korean

Jiaozi
Nama Jepang
Kanji: 餃子
Kana: ぎょうざ
Jiaozi ingkang dipungodhog

Saking tilaran saking jaman mangsa semi lan gugur wonten ing Cina, dipunmangertosi bilih tiyang wonten ing jaman kasebat sampun naté dhahar jiaozi. Saking tilaran ingkang wonten ing guci ingkang dipunpanggihaken saking makam (pasarean) ing Dunhuang asal saking Dinasti Tang kapanggihaken jiaozi kanthi kawontenan ingkang sampun garing.

VariasiBesut

  • Shuijiao (jiaozi godhog: shuijiao)
  • Zhengjiao (jiaozi kukus: zhengjiao)
  • Guotie utawi kuo tieh (jiaozi goreng guotie, utawi jianjiao)

RujukanBesut

  1. "Recipe: Classic Chinese Dumplings (Jiaozi)". Kitchn. Retrieved 2017-11-27.
  2. "Jiaozi - Chinese Dumplings - Fine, Fresh & Food". www.fine-fresh-food.com (in Inggris). Retrieved 2017-11-27.