Johann Ludwig Burckhardt

Johann Ludwig (misuwur kanthi nama John Lewis, Jean Louis) Burckhardt (lair 24 Novèmber 1784 – pati 15 Oktober 1817 ing umur 32 taun)ya iku panjenengané bangsawaan saka Swiss uga panjenengan dadi pangumbara sarta orientalis.johann uga asring nulis surat sajeroning basa Prancis lan nandatangani kanthi inisial Louis.Panjenengané uga misuwur kanthi asma panemu saka palitalasan sisa kutha Petra ing Yordania.

Johann Ludwig Burckhardt
Johann Ludwig Burckhardt.png
LairCithakan:Date of birth
Lausanne, Vaud
PatiOktober 15, 1817(1817-10-15) (umur 32)
Kairo, Mesir
BangsaSwiss
PakaryanMusafir, ahli kawruh katimuran

RujukanBesut

  •   Chisholm, Hugh, ed. (1911). "Burckhardt, John Lewis" . Encyclopædia Britannica (11 ed.). Cambridge University Press.
  • Paul Lunde, “The Lure of Mecca,” Saudi Aramco World, November/December 1974, pp. 14–21.
  • "The Blue Nile", Alan Moorehead, Harper and Row, 1962.

Pranala njabaBesut