Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach (lair ing Eisenach, Jerman, 21 Maret 1685 – pati 28 Juli 1750 ing umur 65 taun[1]), punika satunggiling komposer musik saking Jerman. Piyambakipun sajatinipun juru orgèl ing satunggiling gréja ing Arnstadt, lajeng nyambut damel ing Mühlhausen, Weimar kaliyan pungkasanipun ing Leipzig.

Johann Sebastian Bach

Panjenenganipun nggubah musik kanggé piranti musik organ, harpsichord lan clavichord, lan ugi kanggé orkestra. Karyanipun ingkang paling misuwur inggih punika Brandenburg concerto.

Pratélan karyaBesut

  • Matthäeus Passion
  • Mit Fried und Freud ich fahr dahin
  • Salah satunggil conto komposisi ingkang dipundamel déning Johann Sebastian Bach:
    Prelude No.2 In C Minor-Well-Tempered Clavier 1

    Ana masalah nalika muter barkas iki? Waca pitulung médhiya.

    RujukanBesut

    1. tanggal lair miturut Kalèndher Julian