Leipzig
Coat of arms of Leipzig.svg
Lambang Leipzig
Karte Leipzig in Deutschland.png
Lokasi Leipzig
Katrangan cekak
Praja: Sachsen
Jembar: 297,60 km²
Padunung: 510.651 jiwa (2008)
Pelat nomer kendaran motor: L
Alamat
balé kutha:
Neues Rathaus

Martin-Luther-Ring 4-6
04109 Leipzig
Jerman

Situs wèb resmi: http://www.leipzig.de
Pulitik
Walikutha: Burkhard Jung

Leipzig (Ngenani wuni iki Leipzig ) ['laɪ̯pʦɪç] (Sorbia/Lusatia: Lipsk) iku siji kutha ing Jerman. Kutha iki sing ndunungi 510.651 jiwa. Leipzig sing saka taun 1949 - 1990 papané ana ing Jerman Wétan iku misuwur minangka kutha buku. Saben taun peken buku Leipziger Messe dianakaké.

Leipzig

Kutha kembarBesut

Leipzig duwé kutha kembar:

Cithakan:Pérangan Jerman