Josép "Pep" Guardiola (lair ing Santpedor, Barcelona, Catalunya, Spanyol, 18 Januari 1971; umur 49 taun) inggih punika salah satunggalipun tilas juru main bal-balan lan sapunika dados pelatih bal-balan saking nagari Spanyol.[1] Guardiola sapunika nglatih ing klub bal FC Barcelona.[1] Guardiola naté dados juru main bal ing tim nasional Spanyol lan tim nasional Catalunya. Nalika taksih main bal-balan Guardiola gadhah posisi minangka gelandhang bertahan. Guardiola naté mlebet klub FC Barcelona, Brescia, lan A.S. Roma ing Italia; Al-Ahli ing Doha Qatar, lan Dorados de Sinaloa ing Mexico.[2]

Josep Guardiola
Josep Guardiola
Katerangan priangga
Jeneng dawa Josep Guardiola i Sala
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)
Posisi main Glandhang bertahan
Katerangan klub
Tim saiki
Barcelona (pelatih)
Karir nom

1983–1990
Gimnàstic Manresa
Barcelona
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1990–1992
1990–2001
2001–2002
2002–2003
2003
2003–2005
2005–2006
Barcelona B
Barcelona
Brescia
Roma
Brescia
Al-Ahli
Dorados
Total
59 00 (5)
263 0 (6)
11 00 (2)
4 000 (0)
13 00 (1)
18 00 (2)
11 00 (1)
378 0 (17)
Tim nasional
1991–1992
1992–2001
1995–2005
U-21 Spanyol
Spanyol
Catalunya
2 000 (0)
47 00 (5)
7 000 (0)
Tim dikemunah
2007–2008
2008–
Barcelona B
Barcelona

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


KanugrahanEdit

Pep Guardiola kalebet satunggalipun pelatih bal ingkang sukses. Kanugrahan ingkang sampun dipuntampi nalika dados pelatih FC Barcelona inggih punika: (1) juara Liga Champions taun 2010/2011, (2) juara Liga Spanyol taun 2010/2011, (3) juara Liga Super Spanyol taun 2010/2011, (4) juara Liga Spanyol taun 2009/2010, (4) juara klub sadonya taun 2009/2010, juara Liga Super Éropah taun 2009/2010, (5) juara Liga Super Spanyol taun 2009/2010, (6) juara Liga Champions taun 2008/2009, (7) juara Liga Spanyol taun 2008/2009, (8) juara Copa del Rey taun 2008/2009.[1]

Cathetan sukuEdit

  1. a b c Josep Guardiola (2008-) dipunundhuh tanggal 9 Juli 2011)
  2. Guardiola finally cleared on doping charges dipunundhuh tanggal 9 Juli 2011)

Pranala njawiEdit