Kabupatèn Bangka

kabupatèn ing provinsi Bangka-Belitung, Indonésia

Kabupatèn Bangka iku kabupatèn ing provinsi Kapuloan Bangka Belitung, Indonésia.

Kabupatèn Bangka
Lambang Kabupatèn Bangka
Lambang Kabupatèn Bangka
Moto: -


Lokasi Babel Kabupaten Bangka.svg
Peta lokasi Kabupatèn Bangka di Kapuloan Bangka Belitung
Koordinat: -
Propinsi Kapuloan Bangka Belitung
Tanggal peresmian -
Pamaréntahan
 - DAU -
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon -
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web www.bangka.go.id

Wates wewengkonBesut

ing sisih lor karo: Segara Natuna
ing sisih kidul karo: Kutha Pangkal Pinang lan Kabupatèn Bangka Tengah
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Bangka Kulon, Selat Bangka lan Lempongan Kelabat
ing sisih wétan karo: Segara Natuna

KacamatanBesut

Kabupatèn Bangka dumadi saka 8 kacamatan ya iku:

  1. Mendo Kulon
  2. Merawang
  3. Puding Besar
  4. Sungailiat
  5. Pemali
  6. Bakam
  7. Belinyu
  8. Riau Silip