Kabupatèn Bengkalis

kabupatèn ing provinsi Riau, Indonésia

Kabupatèn Bengkalis iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Riau kanthi kutha krajan Bengkalis sing dumunung ing Pulo Bengkalis, kapisah saka Pulo Sumatra. Jembar wewengkon ±30.646,83 km² lan sing ndunungi ±1,25 yuta jiwa. Kutha gedhé dhéwé ya iku Duri lan Selat Panjang.

{{{jeneng}}}
Lambang Kabupatèn Bengkalis
Lambang Kabupatèn Bengkalis


Lokasi Riau Kabupaten Bengkalis.svg
Peta lokasi Kabupatèn Bengkalis di Riau
Koordinat:
Propinsi Riau
Pamaréntahan
Luas 30.646,83 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total ±1,25 juta
 - Kepadatan -
Démografi
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.bengkalis.go.id/

Pametu utama ing Kabupatèn Bengkalis ya iku saka lenga patra, sing dadi sumber gedhé dhéwé APBD-né bebarengan karo gas.

KacamatanBesut

  1. Bantan
  2. Bengkalis
  3. Bukit Batu
  4. Mandau
  5. Merbau
  6. Pinggir
  7. Rangsang
  8. Rangsang Kulon
  9. Rupat
  10. Rupat Lor
  11. Siak Kecil
  12. Tebing Tinggi
  13. Tebing Tinggi Kulon

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Kabupatèn Bengkalis, Riau

Kecamatan: Bantan | Bengkalis | Bukit Batu | Mandau | Merbau | Pinggir | Rangsang | Rangsang Kulon | Rupat | Rupat Lor | Siak Kecil | Tebing Tinggi | Tebing Tinggi Kulon

Riau

Kabupatèn: Bengkalis | Indragiri Hilir | Indragiri Hulu | Kampar | Kabupatèn Kapuloan Meranti | Kuantan Singingi | Pelalawan | Rokan Hulu | Rokan Hilir | Siak

Kutha: Dumai | Pekanbaru

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia