Kabupatèn Karimun

pulo ing Indonésia

Kabupatèn Karimun iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Kapuloan Riau. Kutha krajan Kabupatèn Karimun dumunung ing Tanjung Balai Karimun. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 7.984 km², ya iku jembar dharatan 1.524 km² lan segara 6.460 km². Kabupatèn Karimun dumadi saka 198 pulo lan 67 ing antarané sing ndunungi. Padunung Karimun cacahé watara 174.784 jiwa.

{{{jeneng}}}
Lambang Kabupatèn Karimun
Lambang Kabupatèn Karimun



Peta lokasi Kabupatèn Karimun di Kapuloan Riau
Koordinat: 00°50'25" LU-01°20'20" LS, 03°31'20" BB-102°51'15" BT
Propinsi Kapuloan Riau
Pamaréntahan
Luas 7.984 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 174,784 jiwa
 - Kepadatan
Démografi
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web www.kab-karimun.go.id

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut