Karni Ilyas

Karni Ilyas lair ing Balingka, Agam, Sumatra Kulon, 25 Sèptèmber 1952; umur 69 taun. Alumni saka Fakultas Hukum, Universitas Indonesia.[1]

Karni Ilyas
Karni Ilyas.JPG
Asma wiyosan Sukarni Ilyas
Miyos { (1952-09-25) Sèptèmber 25, 1952 (umur 69)
Indhonésia Balingka, Agam, Sumatra Kulon
Pakaryan Pemimpin Redaksi
pembawa acara
Taun aktif 1972—sapunika

KarirBesut

Karni Ilyas, miwiti karir dadi wartawan harian Suara Karya ing taun 1972. Ing taun 1978 pindah ing Majalah Tempo nganti majalah iku dibreidel pamaréntah Orde Baru ing 21 Juni 1994. Ing 1991 mimpin majalah hukum Forum Keadilan nganti taun 1999 dadi Pemimpin Redaksi (ngrangkep dadi Redaktur Pelaksana Majalah Tempo). Taun 1999-2005, Karni Ilyas mimpin Liputan 6 SCTV nganti dadi program berita unggul ing Indonesia. Mulai pindah ing Antv taun 2005 duwé kalungguhan Pimpinan Redaksi, nanging Karni mèlu mudhun ing lapangan karo reporter yunior. Karni nghasil ngendus lan ngelaporake penggrebekan gembong teroris Dr. Azahari ing Malang. Taun 2007, Karni diprecaya tvOne déning Kulawarga Bakrie. Karni jabat dadi Direktur Pemberitaan atau Pemimpin Redaksi news dan sports.

Bang OneBesut

Bang One ya iku sosok Karni kang diwujudkae gambar karikatur/kartun. Tokoh punika lair ing sasi Maret 2008, sakbare ana tvOne. Nganti setaun karakter iku ana ing program-program berita tvOne (Kabar Pagi, Siang, dan Malam) lan éntuk apresiasi apik. Dadi wartawan kang lugas lan kritis, Bang One diwènèhi kasempatan kanggo mandu acara bincang-bincang interaktif duwé judhul Bang One Show.

OrganisasiBesut

Karni aktif ing akèh organisasi wartawan. Dhèwèké dadi Présidhèn Jakarta Lawyer Club, Ketua Umum ATVSI (Asosiasi Televisi Swasta Indonesia), lan Anggota Komisi Kepulisian Nasional.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. www.staripop.com(dideleng tanggal 29 Agustus 2012)
  2. biografi.gudangmateri.com(dideleng tanggal 29 Agustus 2012)

Pranala njabaBesut