Kethuk

(Kaelih saka Ketuk)

Kethuk iku salah siji perangkat gamelan Jawa kang ditabuh. Bedha karo gong kang digantung, kenong iku diso'ake ing enggon kang fungsine kaya ayunan, dadi cara ngeso'ake mirib karo kenong, bonang lan kempyang.

Kethuk

WujudBesut

Kethuk iki wujudé meh padha karo kempyang

SwaraBesut