Krk (Basa Italia Veglia, Basa Jerman: Vegl; Latin Curicta) iku sawijining pulo ing Kroasia ing sisih lor Segara Adriatik, dumunung cedhak Rijeka ing Teluk Kvarner lan péranganing kecamatan Primorje-Gorski Kotar.

Krk
Bascanska draga 07.jpg
Bašćanska Draga
Géografi
PernahSegara Adriatik
KoordhinatKoordinat: 45°4′N 14°36′E / 45.067°N 14.600°E / 45.067; 14.600
Titik dhuwur dhéwéObzovo
Administrasi
Kroasia
KacamatanPrimorje-Gorski
Pamukiman jembar dhéwéKrk (pop. 5,491)
Dhémografi
Cacah jiwa17,860 (2001)

Krk, bebarengan karo Cres, pulo kang gedhé dhéwé ing Adriatik, jembaré 405.78 km², lan uga paling akèh sing ndunungi, ing kutha cilik lan désa kang cacahé nganti 17,860 (2001). Sanajan studi pungkasan nuduhaké yèn Cres minangka pulo kang gedhé dhéwé, nanging data resmi pungkasan isih mratélakaké yèn pulo-pulo iki ukurané padha.

Kutha-kuthaBesut

Munisipalitas ing Krk:

Boachen - Gabonjin Krassitz - Krašica Sankt Anton - Anton Sankt Foska - Pinezići Sankt Maria - Glavotok Sankt Niklas - Valbiska Sniewitz - Njivice

WacanBesut

  • Anton Bozanić: Mahnić i njegova Staroslavenska akademija. Krk u. Rijeka 2002.

Sumber lan pranala njabaBesut